Blog

elektromos autó töltés
2023. Október 10.

HŐSZIVATTYÚS VÍZMELEGÍTŐK: NEM VÉLETLEN, HOGY A JÖVŐ ENERGIAHATÉKONY MEGOLDÁSA LEHET A HÁZTARTÁSOKBAN

A hőszivattyúra alapozott energetikai rendszerek egyre népszerűbbek Magyarországon, ám ennek egyik megoldása még nem kapott nagy figyelmet, holott jelentős költségcsökkentő zöld megoldásról van szó. Érdemes megnézni a rezsiszámláinkat, ugyanis a háztartási energiafelhasználásból legnagyobb arányban – a fűtés után – a melegvíz előállítás részesül. Átlagban 30-50 liter melegvizet fogyasztunk, ennek durván felét például fürdésre használjuk. Éppen ezért bármely család esetében megfontolandó alternatívát jelenthet a hibrid működésre képes hőszivattyús vízmelegítő, amely energiahatékony működése révén nemcsak költségcsökkentő, hanem környezetbarát is. Lássuk a meggyőző érveket részleteiben is!

Bővebben
elektromos autó töltés
2023. Augusztus 21.

ÖKO-INNOVÁCIÓ OTTHONUNKBAN – NAPELEMEKKEL TÁMOGATOTT ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTÉS

Amikor úgy döntünk, hogy áttérünk az elektromos autózásra, egy teljesen új világ nyílik meg előttünk. Egyik kulcsfontosságú kérdés, amivel ebben az új világban szembe találjuk magunkat, az az autó töltésének módja. Azt gondolhatnánk, hogy csak szimplán be kell dugni az autót a konnektorba, de a valóság ennél sokkal izgalmasabb. Különösen akkor, ha otthoni töltést és napelemeket is bevonunk a képbe.

Bővebben
2023. Augusztus 15.

FRISS LEVEGŐ ÉS MÉG A KÖRNYEZETI LÁBNYOMOD IS CSÖKKENTHETED: AZ ENERGIATAKARÉKOS KLÍMA BERENDEZÉSEK ELŐNYEI

A nyári hőségben hűsítő klíma berendezések használata sokak számára nélkülözhetetlen. A klíma hűs levegője felüdítő lehet a nap legmelegebb óráiban, de tudta, hogy a klímák használata nem csak a komfortról szól? A megfelelő klíma berendezés kiválasztása és használata segíthet csökkenteni a környezeti lábnyomot és az energiafogyasztást is.

Bővebben
hőszivattyú szerelés
2023. Július 31.

Energiamegtakarítás a jövő technológiájával: fedezze fel a hőszivattyúk előnyeit

Az energiahatékonyság és a környezettudatos gondolkodás napjainkban már nem csupán divatos trendek, hanem életünk elengedhetetlen részévé váltak. Ebben a világban, ahol mindannyian igyekszünk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat, és egyben optimalizálni otthoni energiaköltségeinket, egy innovatív eszközt érdemes kiemelni: hőszivattyúk.

Bővebben
magasles
2023. Június 26.

Mert mi egy életre tervezünk! - Beszámoló az önkéntes napunkról

Az Solar City a fenntartható fejlődést nemcsak termékeivel és szolgáltatásaival segíti elő, hanem a társadalmi felelősségvállalási programja keretében a cég adománnyal és munkatársainak aktív hozzájárulásával is támogat olyan civil szervezetet, amely a természeti környezet és az élővilág megóvásáért dolgozik.

Bővebben
virág és napelem
2023. Április 20.

MIÉRT A TAVASZ A LEGJOBB IDŐSZAK NAPELEM TELEPÍTÉSRE?

Hamarosan itt a meleg idő, egyre jobban kezdjük érezni a nap erejét, és egyre többen kezdenek el gondolkodni azon, hogy kihasználják a napenergiában rejlő lehetőségeket a villanyszámla csökkentés érdekében.

Bővebben
Szalakóta pár
2023. Március 27.

Együttműködés az MME-vel: nemcsak folytatódik, hanem ki is bővül a tevékenységkör
Cél a környezetvédelem integrálása a vállalat működésébe

Az Solar City és a Magyar Madártani Egyesület (MME) a tavaly kezdődött együttműködését idén nemhogy folytatja, hanem ki is bővíti. A tavalyi pénzbeli adomány után idén a munkatársak önkéntes munkában is segítik a madárvédelmet.

Bővebben
energiahatekony_haz
2023. Január 18.

Ne csak a LED-lámpában gondolkodjunk

A tél beálltával valósággá válik az, amiről ősszel még csak élénk beszélgetés, illetve szakmai vita folyt: az első fűtés számlák megérkezésével vélhetően sokan lesznek olyanok, akik újra asztalhoz ülnek, hogy átbeszéljék és gondolják, hogy vajon miként csökkenthető a rezsiszámla. Az energiafelhasználás csökkentése nemcsak azért fontos, hogy kevesebb rezsit fizessünk, hanem azért is, mert ezzel az ország energiafüggetlenedését is segítjük, valamint környezetünket is védjük. Sok helyen olvasni, hogy a legolcsóbb és legtisztább energia a fel nem használt energia: ez kiegészíthető azzal, hogy megújuló energia ugyancsak az egyik legtisztább és idővel a legolcsóbb is lesz.

Bővebben
napelem_felaron
2022. Június 20.

Rezsicsökkentés 2.0: a saját napelemes rendszer

Az egyre dráguló mindennapok és bizonytalanság közepette minden család különböző stratégiákat igyekszik kitalálni arra, hogy miként lehet az egekbe szökő infláció mellett ugyanannyi pénzből kijönni. Ez a lakásvásárló és/vagy építkező családok esetében pedig különösen igaz lehet, hiszen a például pár éve rögzített építkezési költségvetés biztosan elszállt január óta...

Bővebben
napelem_hazteton
2022. Június 17.

Energiaárak: itt a feketeleves, csúnyán elszálltak az árak és nem látni a végét.
Mit tehetnek a vállalkozások?

Az elmúlt időszakban a gazdasági hírek fő sodrában az orosz gáztól való függetlenedés, az ellátási-lánc problémák, és a háború közvetlen és közvetett hatásainak tárgyalása mellett előkelő helyen szerepelt az infláció is. Az áremelések globális méreteket öltöttek, és nincs mese, itt van és megállíthatatlannak tűnik a folyamat. Már korábban is számítani lehetett rá, hogy az idei évben minden drágul, de a háború kitörését követően valamennyi prognózis még negatívabb lett.

Bővebben
Vállalatvezetők figyelem: újabb áram-, és gáz áremelés várható!
2022. Március 31.

ESG
szűk piacnak szóló ajánlásból globális üzleti megatrend

Túlzás nélkül állítható, hogy az ESG beköltözött az életünkbe és egyértelmű, hogy meg kell vele ismerkedni közelebbről is. Elég, ha csak beírjuk a keresőbe: az már jelent valamit, hogy az angol kifejezésre több mint 2 milliárd találat van.

Bővebben
Vállalatvezetők figyelem: újabb áram-, és gáz áremelés várható!
2022. Március 8.

Vállalatvezetők figyelem: újabb áram-, és gáz áremelés várható!
Napelem, mint stratégiai előny

Egy vállalkozás vezetőjeként számos problémával szembesülhetünk munkánk során, azonban abban vélhetően minden üzletember egyetért manapság, hogy a mostani időszak különösen nehéz.

Bővebben
Nekünk tényleg fontos a véleménye!
2022. Január 27.

Nekünk tényleg fontos a véleménye!

Hiszünk abban, hogy egy vállalat folyamatos fejlődésének egyik elengedhetetlen eleme az ügyfelektől kapott visszajelzések. Ezek a vélemények nagyon fontosak számunkra és sokat segítenek abban, hogy a cégünk növekedni és folyamatosan fejlődni tudjon.

Bővebben
Napelemet szeretnék, de támogatással. Melyiket válasszam?
2021. November 03.

Van megoldás a brutális áram ár drágulásra!

Talán kevesen gondolták, hogy 2021 őszén a világ igazi energiaválságba kerül. Az ennek nyomán brutálisan megdrágult áram dominóként dönti a cégek elé a problémákat, az általános alapanyag- és szállítási árak növekedésétől az infláción át a csökkenő fogyasztói keresletig.

Bővebben
Napelemet szeretnék, de támogatással. Melyiket válasszam?
2021. Október 28.

Napelemet szeretnék, de támogatással.
Melyiket válasszam?
Napelem-támogatási kisokos

Ha eddig is akartunk napelemet a háztetőnkre, akkor itt az idő, hogy gyorsan döntésre jussunk. Akik pedig eddig nem akartak, jól teszik, ha átgondolják a dolgot – elég csak megnézni az egymás után érkező rossz híreket.

Bővebben
Milyen előnyökkel jár a prémium szolgáltatások és anyagok használata?
2021. Október 01.

Milyen napelemet válasszak?
- A jó minőségű napelem rendszer ismérvei -

Kiválasztani a számunkra megfelelő napelem rendszert nem könnyű. Szerencsére ma már rengeteg jó minőségű napelemből válogathatunk, de így is körültekintőnek kell lennünk, hiszen a nagy választékban néha nehéz jó döntést hozni. Semmiképpen se alkudjunk meg, hiszen ez egy hosszú távú befektetés, és a mostani döntéseink megalapozzák az energiatakarékos és környezetbarát jövőnket. Hogyan találhatjuk meg álmaink napelem rendszerét? Adunk egy kis segítséget.

Bővebben
Milyen előnyökkel jár a prémium szolgáltatások és anyagok használata?
2021. Szeptember 09.

INDUL A NAGY LAKOSSÁGI PÁLYÁZAT! KÖZEL 35 EZER HÁZTETŐRE KERÜLHET INGYEN NAPELEM

Sokan sok helyen elmondták és leírták már, hogy a lakossági napelemes rendszer talán az egyik legjobb dolog, amit a házunkkal tehetünk: hiszen értékesebb lesz tőle az ingatlan, másrészt pedig nem keveset teszünk ezzel azért, hogy csökkentsük a környezeti terhelést, harmadrészt pedig a pénztárcánknak is jó, hiszen kevesebb lesz a villanyszámlánk. Éppen ezért bombaként robbant a hír a napokban, hogy a kormány újabb pályázatot hirdetett meg a napelemes rendszerek telepítésének támogatására, ezúttal a kevésbé tehetős lakosokat célozva.

Bővebben
100% napelem támogatás
2021. Szeptember 01.

Milyen előnyökkel jár a prémium szolgáltatások és anyagok használata?

Egy ilyen hosszú távú befektetésnél, mint a napelem rendszer kiépítése, a garancia megléte kiemelten fontos. Az ügyfél megnyugvását szolgálja, hogy egy felmerülő probléma esetén van kire támaszkodni. Még nagyobb bizonyosságot ad a hosszantartó felhasználhatóságra a magas minőségű anyagok használata a telepítésnél.

Bővebben
Mennyi idő alatt térül meg egy napelem rendszer ára?
2021. Augusztus 10.

Mennyi idő alatt térül meg egy napelem rendszer ára?

Áttérni a napenergia használatára nagy döntés, hiszen hiába vágyunk arra, hogy egy környezettudatosabb életet éljünk, ha pénztárcánk nem engedi meg. Ez egy hosszú távú befektetés, amelynek következményei nagy hatással vannak nemcsak a mi jövőnkre, hanem a természetre is. A legtöbb ember elhatározását nagyban megnehezíti az interneten fellelhető információk sokasága - főleg a napelem rendszer árának tekintetében. Cikkünk ezen hivatott segíteni.

Bővebben
Öreg házaspár néz egy napelemes házat
2021. Július 27.

Napelem árak, avagy egy életre szóló beruházás

A lakosságfejlesztést mindig is fontosnak tartottuk. Az általunk megszerzett tudás átadásával szeretnénk segíteni az embereknek, hogy környezetüket jobbá, élhetőbbé tehessék. Ez a cikk elsősorban azoknak szól, akiket érdekelnek a napelem árak, hogy pontosan mennyibe is kerül a beruházás és mennyi idő alatt, hogyan térül meg leginkább.

Bővebben