Edukáció /
információátadás

A rohanó világban – gyakran gazdasági előnyöket hajszolva - megfeledkezünk a környezetről, a mértéktelen fogyasztással pedig elviselhetetlen terhet rovunk az élővilágra, köztük saját magunkra: az emberiségre is. Azonban van remény – egyre nagyobb az igény a zöld gondolat által inspirált termékekre és szolgáltatásokra, fenntartható megoldásokra. Ma már Magyarországon is sikeresen működnek megújuló energiával, újrahasznosítással foglalkozó cégek.

Az Solar City által támogatott Szuperzöld hetente jelentkező műsorában éppen ezért a környezettudatos gondolkodást szeretnénk népszerűsíteni. Adásainkban bemutatjuk az egészen egyszerű, hétköznapi életben is könnyen bevezethető praktikákat - a napelemek sokoldalú felhasználásától kezdve egészen az építőiparban megjelenő komplex energetikai rendszerekig. 2020-ban megújult időpontban, vasárnap délelőttönként láthatóak a műsor epizódjai az RTL Klubon.

A Szuperzöld Facebook oldala a lenti linkről elérhető, az adások pedig az RTL Most felületén bármikor visszanézhetők!

Kiemelt figyelmet és forrásokat fordítunk a zöld edukációra is. Lugos Roland szakértőként szólal meg több gazdasági portál (pl. portfolio.hu) fenntarthatósággal, energiahatékonysággal kapcsolatos cikkében, illetve előadóként vesz rész a nagyobb szakmai konferenciákon.
Környezetvédelmi cikksorozatot jelentetünk meg a Csanád Média és a Ziccer Magazin lapszámaiban, hogy minél szélesebb körben informáljuk a lakosságot a téma aktualitásairól.

Aktivitások

Az Solar City számára fontos, hogy a közvetlen környezet, a régió fejlesztése, valamint a kiemelkedő munkát végző intézmények, alapítványok támogatása. Ennek okán több, a saját területén kiemelkedő tevékenységet folytató szervezetet támogatunk:

  • Impulzus – A Parasport Jövőjéért Alapítvány
  • Solar City – Békési Férfi Kézilabda Club
  • Országos Egyesület a Mosolyért (Bajai Mentőállomás)
  • Bajai EGYMI
  • Szeremlei Bóbita Napköziotthonos Óvoda és Szociális Szolgáltató, Sükösdi Általános Művelődési Központ – Napköziotthonos Óvoda és Mini Bölcsöde
  • Solar City Ofenbeher Nándor Futsal Kupa
  • Szent Iván Hagyományörző Nonprofit Kft.
  • Bajai Szent Rókus Kórház
  • 

Legutóbbi aktivitásaink

+

2020.06.13.

Impulzus Alapítvány - Kollár Andor paraíjász eszköz támogatása

Kollár Andor paraíjász versenyző számára egy oldógépet adományozott az Impulzus a Parasport Jövőéért Alapítvány.

+

2020.06.08.

Impulzus Alapítvány – Látogatás Kecskeméten a világbajnoknál

Vereczkei Zsolt az Impulzus Alapítvány képviseletében május végén látogatást tett Kecskeméten Boronkay Pétert kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonistánál, aki a Mercedes-Benz Gyár KMSE versenyzője.

+

2020.05.29.

Speciális eszközöket kapott a bajai kórház

Az Solar City Group Kft. a Bajai Szent Rókus Kórháznak 12 db ózongenerátor légtisztító készüléket ajánlott fel.

+

2020.05.22.

„Az élet napos oldala - 2020.” fotópályázat

Az Solar City Group Kft. Facebook-közösségnek egy nyereményjáték keretében felajánlott bónusz szolgáltatást, megköszönve a közösség összetartását, márka iránti hűségét.

+

2020.02.04.

Környezettudatos magazinműsor vasárnaponként az RTL Klubon

Az Solar City által támogatott Szuperzöld hetente jelentkező műsorában a környezettudatos gondolkodást szeretnénk népszerűsíteni.

Mi is zöldek vagyunk!

A hétköznapokban is teszünk a bolygó védelméért. Faültetési programunk akkor kezdődött, amikor a telephely kialakításakor eltávolított növényzetet kívántuk pótolni, így a telekre 11 darab gyümölcsfát és további 25 darab egyéb fafajtát ültettünk. Jelenleg Baja központjában tervezünk fákat ültetni, hogy a közterületeink is bezöldüljenek.

Munkatársaink környezettudatossága a gyakori szemétszedési akciókban is nyomom követhető, rendszeresen szervezünk hulladékgyűjtő programokat, bevonva a körülöttünk élőket is. Természetesen irodáinkban szelektív szemetesek találhatóak.

700 m2-es bajai központunk a legmodernebb környezetbarát megoldásokkal rendelkezik. A hőmérséklet szabályozás speciálisan megoldott: 100%-ban zöld energiát használunk a hőszivattyúval működtetett fal és mennyezeti fűtéssel és hűtéssel ellátott irodákban, illetve a raktárépületben. Az ehhez szükséges napelemes rendszerek a szerelőcsarnok tetején és az épület mellett találhatóak, évente 55 000 kWh-t termelve. Ez a megoldás a mindennapi pozitív hőérzet mellett 38 000 kg CO2-szennyezéstől mentesíti a környezetet.

A belső terek megtervezésekor kiemelten figyeltünk a természetes fény útjára, hiszen az így kialakuló fénycsatorna nem csupán környezetbarát megoldás, de csökkenti a fenntartás költségeit is. A tetőtér ablakai az okos technológiának köszönhetően esőérzékelővel lettek ellátva, így egy kezdődő zápor esetén automatikusan záródnak.

A zöld szemlélet a mindennapi, apró aktivitásokban is tetten érhető: kizárólag újrahasznosított papírt használunk, a telephelyen nem található műanyag pohár vagy vizes palack, ellenben a fém szívószál vagy épp a textil táska megszokott látvány. A cég flottájában több villanyautó található, melyek természetesen szintén a napelemes rendszerről tölthetőek, biztosítva ezzel a karbonmentes utánpótlást.

Hiszünk abban, hogy a legkisebb is számít, hogy nap mint nap tehetünk egy fenntarthatóbb jövőért!

10+

év
tapasztalat


1000+

új ügyfél
évente


1M+

felszerelt
napelem panel


98.5%

pályázati
sikerráta


Napelemes rendszereink


5,51 kWp

Kerepes- 2018

További referenciáink
6,96 kWp

Gödöllő - 2018

További referenciáink
3,03 kWp

Szada - 2020

További referenciáink
2,20 kWp

Veresegyház - 2019

További referenciáink
7,83 kWp

Veresegyház - 2019

További referenciáink
29,7 kWp

Hatvan - 2020

További referenciáink
246,24 kWp

Hidas - 2016

További referenciáink
10,00 kWp

Nagykőrös - 2015

További referenciáink
5,30 kWp

Karcag - 2016

További referenciáink
10 kWp

Ráckeve - 2016

További referenciáink
4,77 kWp

Zalaegerszeg - 2016

További referenciáink
585,12 kWp

Baja - 2017

További referenciáink
8,25 kWp

Bóly - 2014

További referenciáink
4db 574,08 kWp

Jászszentlászló - 2017

További referenciáink
50,00 kWp

Kiskunlacháza - 2015

További referenciáink