Közvilágítás korszerűsítése

Korszerű, hatékonyabb technológia alkalmazásával a települések 50-60%-os energiamegtakarítást is elérhetnek, ezáltal csökken a közvilágítás működtetésére fordított összeg.

Magyarországon jelenleg nagyjából a közvilágítás ötödét biztosítják LED-es lámpatestek, nagyrészt még az elavult technológiával készült, hagyományos nátrium, illetve kompakt fénycsöves, elhasználódott berendezések biztosítják az éjszakai fényforrást a településeken.

A LED-es technológia elterjedése nem csak időszerű, hanem szükségszerű is. A új technológia fejlődésének köszönhetően mára a gyártók jelentős része kizárólag a modern megoldásokat fejleszti.

kapcsolatfelvétel

Milyen előnyökkel jár a LED-technológia
a közvilágításban?

Megfelel a mai energetikai irányelveknek és az európai szabványoknak.
Energiatakarékos, így az önkormányzat kiadásai csökkennek.
A LED-technológia használatával csökken a fényszennyezés.

Az önkormányzatok költségkerete szerint, a közvilágítás korszerűsítésére több lehetőség adott. A nagyobb költségkeretet igénylő teljes közvilágítás újraépítése, az oszlopok méretének és elhelyezkedésének megváltoztatása az egyik, még a költséghatékonyabb megoldás a lámpatestek cseréje.

A közvilágítás korszerűsítése nem csak az utcák megvilágítottságának javulását jelenti, hanem a korszerűbb, hatékonyabb technológia alkalmazása 50-60%-os megtakarítást is eredményezhet, így források szabadulnak fel, melyeket az önkormányzatok egyéb közhasznú célokra fordíthatnak.

Kapcsolatfelvétel