OPTIMUM SOLAR AZ AGRÁRSZEKTOR KONFERENCIÁN

2022.12.08.

OPTIMUM SOLAR AZ AGRÁRSZEKTOR KONFERENCIÁN

Az OPTIMUM SOLAR üzletfejlesztési igazgatója, Lugos Roland 2022.11.30-án tartott előadást a Portfolio Csoport által megrendezett konferencián.

A tizedik AGRÁRSZEKTOR célja, hogy bemutassa a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások tevékenységét.

Az eseményen Lugos Roland ismertette a jelenlegi energiapiaci helyzetet - extrém magas energiaárak, fix áras, hosszú távú szerződések megszűnése – továbbá kiemelte, hogy jelenleg sokkal jobban felértékelődik az önellátás szerepe az energiatermelés terén. Felvázolta az agrárium számára a saját telephelyen megvalósítandó napenergia hasznosítás előnyeit. Valamint bemutatott egy innovatív megoldást, mely a földterületek többszörös hasznosítását irányozza elő, így kezelve az élelmiszer-termelés szemben a napenergia termeléssel dilemmáját. A nagytáblás sávos művelés keretein belül a mezőgazdasági tevékenység mellett adott a lehetőség, hogy a földtulajdonosok biztosítsák a bevételeik állandó részét a napenergia termelésből vagy a földterület bérbeadásából, mely az időjárástól, vagyis az adott évi terméshozamoktól független. A napelem alkalmazása a stabilitás, a tervezhetőség és a versenyelőny mellett a karbonmentesség és az ESG szempontok erősítése miatt is elengedhetetlen az agrárium számára.

Örülünk, hogy részesei lehettünk az eseménynek!