Idén is folytatódik a Magyar Madártani Egyesület támogatása

2023.05.15.

Idén is folytatódik a Magyar Madártani Egyesület támogatása

Az Optimum Solar Home System és a Magyar Madártani Egyesület a tavaly megkezdett együttműködés folytatása mellett döntött.

A cég ügyvezetője, Székely András elmondta, hogy „a múlt évben a támogatási koncepció arról szólt, hogy minden lakossági napelemes rendszerünk telepítéséből képződő bevételből részesül az Egyesület. Az együttműködési támogatás keretében ügyfeleink pedig madaras kitűzőt kaptak ajándékba, jelezve, hogy a házukon lévő megújuló energiaforrás révén a természetvédelmet is támogatták. Ez a program nagyon jól sikerült, de tovább álmodtuk, így a pénzbeli adomány juttatása mellett idén már cégünk dolgozói is aktívan részt vesznek a programban és önkéntes munkával is támogatjuk az Egyesületet és a természetvédelem ügyét. „

Az Optimum Solar Home System és a Magyar Madártani Egyesület úgy határozott, hogy 2023-ban nem pusztán folytatják a tavalyi programot, hanem ki is bővítik új elemekkel. A cél az, hogy Magyarország egyik vezető napelem telepítéssel foglalkozó vállalatának működésében fokról fokra egyre nagyobb szerepet kapjon a természetvédő civilszervezet munkája, hiszen a vállalat számára fontos, hogy üzleti szereplőként milyen hatást gyakorol arra az üzleti- és környezeti ökoszisztémára, amelyben működik.

Az idei tervek között szerepel a Madártani Egyesület egyes, nagy jelentőségű projektjeinek támogatása: sor kerül a Szalakóta látogatóközpontnál lévő tanösvény tábláinak, hálóinak, pallósorainak felújítására, valamint a terület inváziós növényirtására. Emellett Fejér vármegyében 50 db új szalakóta-odú is telepítésre kerül, melynek célja a dunántúli szalakóta-állomány további növelése.

Ezek mellett számos újdonság és terv van még készülőben közösen, amelyről a későbbiek folyamán adunk hírt. :-)

 

Kép forrása: Magyar Madártani Egyesület/Szekeres Levente