Milliók maradhatnak a zsebedben - Vállalkozások energetikai korszerűsítése TAO kedvezménnyel!

2023.08.11.

Milliók maradhatnak a zsebedben - Vállalkozások energetikai korszerűsítése TAO kedvezménnyel!

A vállalkozások energiahatékonyságának optimalizálása ma már nem lehet kérdés. Ha piacon akarsz maradni, most éri meg megtenni a szükséges korszerűsítő lépéseket. Kevesen tudják még mindig, hogy az Európa 16 tagállamában már sikeresen alkalmazott EKR rendszerrel még támogatás is jár azért, ha a vállalkozás energiamegtakarítást ér el. Az EKR az olyan energetikai beruházásokat támogatja, amelyekkel az ország ökológiai lábnyoma csökken.

Nincs végfelhasználói energia szegmens, amire a rendszer ne terjedne ki, ipari, lakossági, közszféra, közlekedési, szolgáltatási és mezőgazdasági szektort egyaránt érint. Arra viszont figyelni kell, hogy csak a végső energiamegtakarításokkal járó beruházások számolhatók el (például a napelemes beruházások nem).

Az energiahatékonysági jogszabályok egyik legfontosabbika továbbá az energiahatékonysági célokra felhasználható TAO kedvezmény.

Az energiahatékonysági társaságiadó kedvezménnyel az egész ország CO2- kibocsátásának csökkentését irányozzák elő. A fogyasztók által elért energia-megtakarításokat auditorok ellenőrzik és tanúsítják. A TAO kedvezmény régiónként eltérő támogatási mértékkel bír, és a tanúsítvány birtokában adóvisszatartás formájában vehető igénybe, a teljes TAO keret 70%-áig.

Támogatás további feltételei ITT elérhetőek.

 

Vedd igénybe komplex energetikai szolgáltatásainkat, hogy maximálisra növelhesd a kedvezményei mértékét! Szolgáltatásaink részleteiért kattints IDE.