SZILÁRD ALAPOKKAL FOLYTATJA AZ OPTIMUM SOLAR ZRT. A KÖTVÉNYTULAJDONOSI GYŰLÉS UTÁN

2023.08.19.

SZILÁRD ALAPOKKAL FOLYTATJA AZ OPTIMUM SOLAR ZRT. A KÖTVÉNYTULAJDONOSI GYŰLÉS UTÁN

Terv szerint zajlott az Optimum Solar Zrt. 2023. augusztus 15-én megtartott kötvénytulajdonosi gyűlése, amelynek eredményeként a korábban a Kibocsátó és a Kötvénytulajdonosok között érvényben lévő ún. Standstill Megállapodást és annak összes módosítását megszüntették.

Lugos Roland, a vállalat igazgatóságának tagja úgy fogalmazott, hogy „Standstill megszüntetése számunkra és partnereink számára is egy jelentős szintlépést jelöl, ugyanis ez nem csak a finanszírozási körülmények megszilárdulását, hanem az újonnan bevezetett zöld finanszírozási keretrendszerünk piac általi hitelesítését és elfogadását is jelenti.

A gyűlésen döntöttek a kötvények átstrukturálásáról is, amely elsősorban a 2023. márciusában bevezetett zöld finanszírozási keretrendszeren alapszik. A fenntarthatóságot célzó finanszírozási keretrendszer révén teljesen transzparenssé válnak az Optimum Solar Zrt. zöld finanszírozási céljai – a bevezetett koncepciót az ISS Corporate Solutions Inc. (ISS ESG) nemzetközi szervezet is hitelesítette, amely szerint a jelenlegi piaci elvárásokat meghaladó küszöbértékek kerültek kialakításra.

A független SPO hitelesítés részletei alább elérhetőek:

https://www.isscorporatesolutions.com/file/documents/spo/spo-20230427-optimumsolar.pdf

Az Optimum Solar nemcsak megújuló energetikai megoldásai, termékei és szolgáltatásai, hanem teljes működése révén is zölddé válik. E jövőbeni stratégiai célunk elérését arra a kitüntető bizalomra is alapozzuk, amit a hazai és a nemzetközi partnereink, megrendelőink eddig tanúsítottak irányunkba. A lezárt projektek közül kiemelkedik az MVM Csoport szegedi projektje is, amiért szintén hálásak vagyunk, hogy bíztak bennünk és lehetőséget biztosítottak az MVM Csoport portfoliójában is jelentős volument képviselő naperőműpark fejlesztésére és megvalósítására.”- tette hozzá Lugos Roland.