AZ ESG-BEN IS HALADÓ SZINTEN VAN AZ OPTIMUM SOLAR

2023.08.25.

AZ ESG-BEN IS HALADÓ SZINTEN VAN AZ OPTIMUM SOLAR

Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy vállalatunk a BÉT ESG Pilot programjának értékelési metodológiája szerint a legmagasabb, Haladó szintet érte el a módszertani munka megvalósítása során.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Optimum Solar azon kevés magyar kkv-k között volt, akik nyertek a Budapesti Értéktőzsde ún. ESG Pilot Tanácsadási program pályázatán. A GINOP forrásból megvalósult fejlesztési program keretében a BÉT által akkreditált ESG-tanácsadók azt vizsgálták, hogy a BÉT által kidolgozott KKV ESG-módszertan miként implementálható a magyar kkv-k sajátosságaihoz.

Lugos Roland, az Optimum Solar igazgatósági tagja az ESG program kapcsán elmondta, hogy „nagyon büszkék vagyunk a Haladó szintű minősítésre, mert elnyerni a pályázatot és azt meg is valósítani sem volt könnyű feladat, de a csapat ESG-iránti elkötelezettségének köszönhetően sikerrel vettünk minden akadályt és nehézséget”.

A Haladó szintű minősítés azt is jelenti, hogy több területen is kiemelkedő eredményt értünk el. Ezek közül különösen büszkék vagyunk a közvetlen környezetünkkel és a helyi közösségekkel való együttműködésre, melyek hozzájárulnak a vállalatunk működését körülvevő társadalmi és gazdasági fejlődéshez. Továbbá kiemelten fontos számunkra a saját működésből származó kibocsátás és egyéb környezetterhelés csökkentése, például a bajai telephely megújuló energiára hasznosítása, illetve a kiemelkedő energiahatékonyságú, AA++ minősítés elérése.

Ezen felül jelentősek a fenntartható tervezés, valamint a társadalmi felelősségvállalás (helyi közösségek támogatása edukációs programokkal és adományokkal) és az ESG-vel kapcsolatos tudásmenedzsment területein elért eredményeink, előremutató intézkedéseink.

 

A program eredményeként megszületett cégünk első ESG-jelentése is és publikáltuk első ESG-stratégiánkat is, ami az Optimum Solar teljes klímasemlegességét tűzte célul – 2035-ig.