VÁLTOZÁS A LAKOSSÁGI NAPELEMEK ELSZÁMOLÁSI RENDSZERÉBEN!

2023.08.29.

VÁLTOZÁS A LAKOSSÁGI NAPELEMEK ELSZÁMOLÁSI RENDSZERÉBEN!

Az Energiaügyi Minisztérium bejelentése szerint a már korábban telepített napelemek tulajdonosai számára változik az elszámolási rendszer. A telepítéstől számítva 10 évig nem éves szaldó elszámolás lesz érvényben, hanem havira vált az elszámolás 2024. január 1-től.

Az újonnan csatlakozók számára továbbra is bruttó elszámolás lesz érvényben. Tehát, ha Ön már rendelkezik napelemes rendszerrel, akkor jövő januártól átkerül a havi elszámolási rendszerbe.

Ugyanakkor az Energiaügyi Minisztérium legfrissebb közleményében már hangsúlyozta, hogy „figyelembe fogják venni a már végrehajtott és megkezdett napelemes beruházásoknál az érintett családok érdekeit, és dolgoznak a szabályok finomhangolásán, hogy a jövőbeli fejlesztések megtérülését is lehetővé tegyék.”

Jó hírként szolgál ugyanakkor, hogy a minisztérium már szeptemberben közzéteszi, hogy hol lehet majd újra napelemet csatlakoztatni a hálózatra, ami lehetővé teszi majd a napelemek telepítését számos településen és körzetben.

Részleteket az alábbi cikkekben is elérhet:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20230826/megjott-a-bejelentes-a-napelemeseknek-havi-szaldo-elszamolas-jon-januartol-635817

https://www.portfolio.hu/uzlet/20230828/nyugtatja-a-napelemeseket-a-kormany-636163