ZÖLD FINANSZÍROZÁSI KERETRENDSZER

2023.09.29.

ZÖLD FINANSZÍROZÁSI KERETRENDSZER

Az Optimum Solar Zrt. sikeresen elkészítette Zöld Finanszírozási Keretrendszerét. A Keretrendszer az ICMA (International Capital Market Association) Zöld Kötvény Alapelvei szerint készült el. A sztenderdek elvárásainak való megfelelést egy független, nemzetközileg elismert külső minősítő, az ISS Corporate Solutions Inc. (ISS ESG) hitelesítette és igazolta.

A fenntarthatóságot célzó finanszírozási keretrendszer révén teljesen transzparenssé válnak az Optimum Solar Zrt. finanszírozási céljai, továbbá a kötvények átstrukturálása a piac általi hitelesítést, illetve elfogadást jelent.

A Keretrendszeren keresztül bevont források megújuló energetikai beruházások finanszírozását biztosítják. A zöld kritériumok, melyek alapján egyes projektek finanszírozhatóvá válnak a Keretrendszer hatálya alatt, a hazai és a jelenleg aktuális piaci elvárásokat meghaladó, nemzetközi küszöbértékek szerint kerültek kialakításra. A meghatározott zöld kritériumok egy része az EU Taxonómiának megfelelő elvárásokat támaszt, ezzel támogatja szervezetünket a növekvő nemzetközi ESG elvárásoknak történő megfelelésben.

Optimum Solar- Zöld Keretrendszer 2023 OS - SPO minősítést