60 milliárd forintos program az elektromos autózás támogatására

2023.11.03.

60 milliárd forintos program az elektromos autózás támogatására

Novemberben 60 milliárd forintos programot indít a kormány az elektromos autózás előmozdítására. A keretösszeg feléből 170 db új nagy teljesítményű elektromos töltőállomást építenek Magyarországon a legforgalmasabb utak mentén, ezenkívül a kormány 30 milliárd forinttal támogatja a cégeket, beleértve az egyéni vállalkozásokat, taxisokat és autómegosztással foglalkozó társaságokat az elektromos járművek, kisbuszok és kisteherautók vásárlásában.

Az elektromobilitásnak hatalmas jelentősége van a környezetvédelem szempontjából is, hiszen a világon a károsanyag-kibocsátás 14 százalékáért a közúti közlekedés felel, a buszok, az autók, a kamionok, a teherautók.

A program célja a károsanyag-kibocsátás csökkentése és a fenntartható közlekedés előmozdítása. Szijjártó Péter külügyminiszter kijelentette, hogy ha a közúti közlekedést nem állítjuk át elektromos alapokra, akkor a klímaváltozás elleni küzdelem is kudarcot fog vallani.

Érdekli a kormány által támogatott elektromos jármű program, és szeretne lépést tartani a zöld jövővel? Kérjen most ajánlatot tőlünk, és segítünk cégének elektromos töltőállomások telepítésében!

Lépjen velünk kapcsolatba, és tegyük együtt zöldebbé a közlekedést!