Mitől környezetbarát egy telephely? Megmutatjuk!

2020.03.02.

Mitől környezetbarát egy telephely? Megmutatjuk!

Egy cég életében mindig fordulópont, amikor úgy dönt, hogy az irodákat vagy épp egy-egy telephelyet környezetbarát megoldásokkal lát el, kezdve a szelektív szemétgyűjtéstől a komplex napelemes rendszerig. De mitől lesz igazán zöld egy vállalkozás?

Cégünk szerint a fenntarthatóság és a környezetvédelem nem korlátozódik arra, hogy folyamatosan a napenergia népszerűsítéséért dolgozunk, így nem volt kérdés, hogy a 700 m2-es központunk a legmodernebb környezetbarát megoldásokkal rendelkezik majd. Ennek szellemében a hőmérséklet szabályozás is speciálisan megoldott: 100%-ban zöld energiát használunk a hőszivattyúval működtetett fal és mennyezeti fűtéssel és hűtéssel ellátott irodákban, illetve a raktárépületben. Az ehhez szükséges napelemes rendszerek a szerelőcsarnok tetején és az épület mellett találhatóak, évente 55 000 kWh-t termelve. Ez a megoldás a mindennapi pozitív hőérzet mellett 38 000 kg CO2-szennyezéstől mentesíti a környezetet.

A belső terek megtervezésekor kiemelten figyeltünk a természetes fény útjára, hiszen az így kialakuló fénycsatorna nem csupán környezetbarát megoldás, de csökkenti a fenntartás költségeit is. A tetőtér ablakai az okos technológiának köszönhetően esőérzékelővel lettek ellátva, így egy kezdődő zápor esetén automatikusan záródnak.

A zöld szemlélet a mindennapi, apró aktivitásokban is tetten érhető: kizárólag újrahasznosított papírt használunk, a telephelyen nem található műanyag pohár vagy vizes palack, ellenben a fém szívószál vagy épp a textil táska megszokott látvány. A cég flottájában több villanyautó található, melyek természetesen szintén a napelemes rendszerről tölthetőek, biztosítva ezzel a karbonmentes utánpótlást.

Az Optimum Solar hisz abban, hogy a fenti példák nem egyedülállóak, egyre több vállalkozás vagy épp háztartás tesz és tehet a zöldebb jövőért, érdemes tehát átállni a környezettudatos gondolkodásra!