Új támogatási lehetőségek napelemes rendszerek telepítéséhez

2020.11.05.

Új támogatási lehetőségek napelemes rendszerek telepítéséhez

A 0%-os kamatozású, energetikai beruházásokhoz igényelhető MFB-hitel megszűnésével egyidejűleg új támogatási konstrukciók váltak elérhetővé: 2021. január 1-től igényelhető lesz felújítási támogatás, amely napelemes rendszerek telepítéséhez is felhasználható. Már most megéri előkészíteni a projekteket, a zökkenőmentes finanszírozás továbbra is biztosított!

A rendelkezésre álló EU-s keretek kimerülése miatt 2020. november 5-én éjfélkor megszűnik a 0%-os kamatozású, napelemes rendszerek telepítéséhez igényelhető MFB-hitel elérhetősége.

A 2020. őszén a megújuló energiát hasznosító technológiai beruházások iránti kimagasló mértékű kereslet következtében elapadó pénzügyi forrás helyébe új támogatási konstrukció lép. A 2021. január 1-től elérhető Lakásfelújítási támogatás és a hitel közötti legnagyobb különbség, hogy az új konstrukció csak utólag, az érintett munkákról kiállított számla bemutatása ellenében igényelhető.
További részletek:
- A támogatás összege a költségvetés fele, maximum 3 millió forint.
- Az összeget csak gyermeket nevelő szülő igényelheti, azonban a támogatás nem kötött CSOK felvételéhez.
- A felújítási támogatást a benyújtott számlák alapján utólag kapja az igénylő, vagyis a kívánt összeget előzetesen meg kell finanszírozni.
- A 3 millió forint felújítási támogatás a számlák visszatérítéséig akár személyi kölcsönnel vagy lakáshitellel is finanszírozható.

Fontos tudnivaló, hogy a lakásfelújítási támogatással épített rendszereinknél marad az áramszolgáltatókkal szemben jelenleg is érvényben lévő szaldós elszámolás!

Az Optimum Solar kedvező, személyre szabott finanszírozási konstrukciókkal várja a napelemes rendszert telepíteni szándékozókat. Tekintettel a beruházások átfutási idejére, az előkészítési munkálatok már 2020. novemberében megkezdhetők, mivel a támogatás 2021. januári életbe lépésével a finanszírozás zökkenőmentesnek tekinthető.

A témával kapcsolatosan bővebb információ az alábbi cikkben olvasható.
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20201118/novak-katalin-bejelentette-ime-az-otthonfelujitasi-tamogatas-reszletei-458020

Kérjen ajánlatot saját napelemes rendszerére, a telepítés költségére 2021. január 1-től 50% vissza nem térítendő támogatást kaphat!

Ajánlatot kérek