Újabb elektromos autótöltő állomást adtunk át

2021.04.07.

Újabb elektromos autótöltő állomást adtunk át

Örömmel jelentjük be, hogy az Optimum Solar cégcsoport elektromos mobilitással foglalkozó tagcége, az Optimum Way a héten átadta 19-dik töltőállomását.

Az Optimum Way még 2018-ban alakult azzal a nem kisebb célkitűzéssel, minthogy Magyarország legnagyobb e-autó töltőhálózatát építse fel. A cég együttműködést kötött a Lukoil-lal, aminek eredményeként a héten Mezőkövesden átadták a 19-dik töltőállomást, amely révén – az M3-as autópálya miatt – a kelet-magyarországi régió is bekapcsolódik az villanyautó töltőhálózatba, növelve ezzel az e-autósok utazásának kényelmét és lehetőségeit.

Az Optimum Way a világ egyik legnagyobb energetikai vállalatával, az olasz Enel-lel kötött beszerzési megállapodást a töltőoszlopokra: a JuicePole nevű gyorstöltővel (2*22 kW-os AC töltő oszlop Type2 csatlakozóval), valamint a JuicePump villámtöltővel (50 kW-os DC töltés CCS vagy Chademo csatlakozón, valamint 22 vagy 43 kW AC töltés Type 2 csatlakozón) valamennyi Magyarországon kapható és forgalomba helyezett elektromos autó tölthető.

Az Optimum Way ügyvezető igazgatója, Kőfalusi Viktor elmondta az átadás kapcsán, hogy az év eleje is eseménydús volt, hiszen a Vas megyei Celldömölkön JuicePump villámtöltőt, a Coop hálózatánál pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán JuicePole gyorstöltőt is üzembe helyeztek. Utóbbi érdekessége az, hogy a Coop áruház tetejére az Optimum Solar telepített napelemes rendszert. „Az ilyen típusú beruházásaink célja az, hogy az elektromos autók töltése zöld-áramból valósuljon meg, ezáltal nemcsak maga a közlekedés, de az azt ellátó töltés is karbonsemleges legyen” – nyilatkozta Lugos Roland, az Optimum Solar Csoport vezetője.

Az Optimum Way a közeljövőben újabb töltőpontok átadását tervezi, elsősorban a rendkívül forgalmas M7-es autópálya vonzáskörzetében. Ezekről folyamatosan beszámolunk!