Az Optimum Solar ismét a hírekbe került!

2021.04.19.

Az Optimum Solar ismét a hírekbe került!

Cégcsoportunk üzletfejlesztési igazgatója, Lugos Roland a mértékadó Portfolio.hu-nak nyilatkozott a napenergia mezőgazdaságban történő felhasználási lehetőségeiről, valamint beszélt a nemzeti hidrogénstartégiáról is.

„A hidrogén földgázhálózatba és a földgázba való bekeverésének átmeneti megoldásként való elismerésére sürgette 94 energia- és feldolgozóipari vállalat az Európai Bizottságot, mely nem először kap javaslatot hidrogénstratégiával kapcsolatban. Korábban a zöld hidrogénre vonatkozó tervezett kritériumot találta túl szigorúnak villamosenergia-ipari vállalatok csoportja, és a stratégia a nukleáris energia mellőzése miatt is vita tárgyát képezte. A hazai hidrogénstratégián még dolgoznak, és abban naperőmű-fejlesztési potenciáljára tekintettel az agrárium lehetséges szerepét is célszerű lenne megvizsgálni” – véli Lugos Roland, az Optimum Solar Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

 

További részleteket az alábbi linken olvashatnak:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210414/a-napenergia-es-a-hidrogen-uj-lehetoseget-nyithat-a-magyar-mezogazdasag-elott-478374