Felvillanyozódott a magyar lakossági napelemek piaca

2021.06.03.

Felvillanyozódott a magyar lakossági napelemek piaca

Míg néhány éve csak elvétve láthattunk itthon a házak tetején napelemes rendszereket, mostanra egyre több tulajdonos telepíttet háztartási méretű naperőművet, hogy környezettudatosan biztosítsa villamosenergia-szükségletét, és nem mellesleg spóroljon az áramszámláján.

A legutóbbi adatok szerint annyira felpörgött a napelem piac, hogy a Nemzeti Energiastratégiában 2030-ra kijelölt 800 MW minimális célt jóval határidő előtt, már 2023-ban elérhetjük. Tavaly ugyanis rekord mértékben, 160 MW-tal nőtt a lakossági háztartási naperőművek beépített teljesítménye, és várhatóan az idei számok ezt is messze felülmúlják majd, hiszen az állami támogatásoknak köszönhetően még inkább fokozódott a kereslet.

Ezt támasztja alá az is, hogy mint az egyik legjelentősebb hazai napelemes cég, az Optimum Solar lakossági üzletágaként, az Optimum Solar Home System Kft. piaci részesedése is évről évre a duplájára nő. Idén pedig már több, mint ezer ajánlatkérés érkezett be hozzánk, amelyek aztán sok száz új napelemes rendszer megrendeléséhez vezettek. Napról napra egyre több háztetőre kerül fel napelem, ezzel is bizonyítva a lakosság környezetvédelem iránti elköteleződését és tudatosságát.

Vajon milyen ütemben terjednek majd a lakossági szolárrendszerek a következő években?

Erre az izgalmas kérdésre kereste a választ a Portfolio a piaci tendenciák elemzése alapján, a cikküket pedig ide kattintva olvashatod.

Kérjen ajánlatot saját napelemes rendszerére!

Ajánlatot kérek