FIGYELEM, FIGYELEM! VÁRATLAN FORDULAT TÖRTÉNT A CSALÁDI NAPELEMEK ELSZÁMOLÁSÁBAN!!

2021.07.01.

FIGYELEM, FIGYELEM! VÁRATLAN FORDULAT TÖRTÉNT A CSALÁDI NAPELEMEK ELSZÁMOLÁSÁBAN!!

MARAD A SZALDÓS ELSZÁMOLÁS AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULT NAPELEMES RENDSZEREKNÉL

Tegnap, azaz június 30-án szerda késő este jelent meg az a kormányrendelet, amely felülírja az eddigi rendelkezéseket és egyszersmind rendet tesz a háztartási méretű, azaz családoknak tervezett (HMKE) napelemes rendszerek Otthonfelújítási támogatással történő beruházásával kapcsolatban:

  • az eddigi határozat, miszerint az Otthonfelújítási támogatás igénybevételével megvalósított napelemes rendszer CSAK akkor kerül a kedvező szaldó elszámolásba, ha JÚLIUS előtt történik a szerződéskötés és igazolások begyűjtése, eltörölték!
  • MOST a váratlan kedvező fordulat az, hogy a szaldó elszámolásra az Otthonfelújítási támogatás igénybevételével is jogosultak a háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítők.

 

  1. §(2) „u) a 6. § i) pontja szerinti esetben az elosztó hálózati engedélyes nyilatkozata a napelemes rendszer üzembe helyezése időpontjára vonatkozóan, valamint a 2021. június 30-át követően üzembe helyezett napelemes rendszerek esetén a villamosenergia-kereskedő arra vonatkozó nyilatkozata, hogy a támogatással érintett felhasználási helyen az üzembe helyezéstől olyan elszámolást alkalmaz, amelyben az alkalmazott elszámolási időszaktól függetlenül szaldó nem képezhető, és a hálózatba betáplált és vételezett villamos energia mennyisége külön-külön kerül megállapításra.”

    9. § [A kérelemhez mellékelni kell a következő dokumentumokat vagy - az (1) bekezdés b) vagy c) pontja szerinti esetben a j)-l) pontban foglalt dokumentumok kivételével - azok másolatát:]
    „u) a 6. § i) pontja szerinti esetben 2021. június 30-át követően megkötött villamosenergia-vásárlási szerződés, valamint a villamosenergia-kereskedő arra vonatkozó nyilatkozata, hogy a szerződés olyan elszámolást alkalmaz, amelyben az alkalmazott elszámolási időszaktól függetlenül szaldó nem képezhető és a hálózatba betáplált és vételezett villamos energia mennyisége külön-külön kerül megállapításra.”

 

Keresse szakembereinket, hogy Ön is a fenntartható és környezetbarát napelemesek táborába tartozhasson, amelyhez most VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ állami támogatást is kaphat!

A hazai napelemes piac egyik legnagyobb szereplőjeként az Optimum Solar a tegnapi kedvező jogszabályi változás ellenére felhívja a figyelmet arra, hogy még ha most nem is sürgeti az igénylőket a pályázási határidő, a nemzetközi piaci folyamatok arra engednek következtetni, hogy globálisan alapanyaghiányra lehet számítani, ez pedig a napelem panelek, a rögzítések és az egyéb villamos anyagok drasztikus, akár 20 % körüli drágulását vetíti előre. Mindezek mellett az egyre emelkedő munkadíjak, valamint a forint-euró árfolyam kedvezőtlen alakulása szintén negatívan befolyásoló hatással bír. Éppen ezért a kivárás könnyen balul sülhet el, hiszen nagy mértékben megugorhat a beruházás összköltsége.

Ne habozzon, éljen ezzel a lehetőséggel! 

Kérjen ajánlatot saját napelemes rendszerére!

Ajánlatot kérek