2 éves a Növekedési Kötvényprogram, amelyben az Optimum Solar is részt vett!

2021.07.08.

2 éves a Növekedési Kötvényprogram, amelyben az Optimum Solar is részt vett!

Július elején ünnepelte 2 éves születésnapját a régiós vállalati kötvénypiacot is megteremtő Növekedési Kötvényprogram (NKP). A Magyar Nemzeti Bank által elindított vállalati kötvényprogram lényege, hogy a hazai vállalati szereplők, elsősorban a közép- és nagyvállalatok számára a bankhitelek mellett más finanszírozási alternatíva is elérhetővé váljon.

Több lépcsőben 1150 milliárd forintosra duzzadt vállalati kötvénypiac jó lehetőséget teremtett azon vállalatok számára, amelyek világos stratégiával és ambiciózus növekedési tervekkel rendelkeztek, ezáltal a hazai nemzetgazdaság építő köveivé tudtak válni.

Cégcsoportunk, az Optimum Solar is részt vett a Növekedési Kötvényprogramban és 2020-ban sikeres kötvénykibocsátásunk volt 6 milliárd forintos értékben. Ahogy a nemrég megjelent Portfolio.hu cikkben is írják a NKP elemzése kapcsán, az Optimum Solar a legrövidebb futamidejű kötvényeket bocsátotta ki.

Lugos Roland, a cégcsoport vezetője ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „fontos lépés volt ez a vállalatunk történetében és fejlődésében, hiszen az MNB kötvényprogramja által biztosított forrás révén a hosszú távú stratégiánkban kitűzött célok elérése és piacépítési terveink meggyőző támogatást kaptak. A kötvénykibocsátásunk másik olvasata az, hogy megkaptuk az üzleti élet egyik legfontosabb jogosítványát, a bizalmat, ezúttal nem a vásárlóinktól, hanem a Magyar Nemzeti Banktól és a magyar tőkepiactól. Büszkék vagyunk eredményeinkre és folytatni fogjuk munkánkat, hogy a magyar és a régiós napelem-piac vezetőivé váljunk”.