ELFOGADÁSRA KERÜLT A HELYREÁLLÍTÁSI TERV

2022.08.01.

ELFOGADÁSRA KERÜLT A HELYREÁLLÍTÁSI TERV

Az Optimum Solar Zrt., mint Kötvénykibocsátó a Kötvénytulajdonosokkal közösen 2022. július 29-én a korábban a Felek által aláírt Standstill megállapodás keretében egy olyan konszenzusos ún. helyreállítási tervet fogadtak el, amely új alapokra helyezi a vállalat finanszírozását. Emellett a helyreállítási terv részeként, a Kibocsátó – meghatározott feltételek teljesüléséig – biztosítékot nyújt a Kötvénytulajdonosok számára.

Az Optimum Solar Zrt. igazgatóságának tagja, Lugos Roland elmondta, hogy „befektetőink bizalma ugyanolyan fontos, mint ügyfeleink elégedettsége. Az elfogadott helyreállítási terv nemcsak azt jelenti, hogy vállalatunk helyzete stabil, hanem azt is, hogy lehetőségünk van versenyképességünk további növelésére is. Most, amikor minden a klímaváltozásról és az energetikai zöld-átmenet jelentőségéről szól, a globális napenergia szektor óriási növekedés előtt áll. Az Optimum Solar csapata pedig elkötelezett abban és ambiciózus tervekkel rendelkezik ahhoz, hogy piacvezetők legyünk hazánkban és a régióban is!”

A Helyreállítási terv részeként egyebek mellett az Optimum Solar Zrt. igazgatósága kibővül, amely ezentúl 5 főből fog állni, emellett létrehoznak egy 3 tagú felügyelőbizottságot is.

Mindezek mellett további, a pénzügyi stabilitás erősítését célzó társaság jogi változások is életbe léptek; eszerint újra bevezették az együttes képviseleti jogot, valamint a közgyűlés hatáskörét is módosították azáltal, hogy az eddigi 500 helyett már a 100 millió forint összegű pénzügyi kötelezettségvállalások is közgyűlési hatáskörbe tartoznak.

A vállalat új könyvvizsgálójaként felkérték az RSM Audit Hungary Zrt.-t, amely elfogadta a megbízást.

A megállapodással kapcsolatos további részletek miatt vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:

info@optimumsolar.eu