MÉD 2022 – Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíja

2022.09.30.

MÉD 2022 – Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíja

2022-ben ismét lehet nevezni a Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíjára a Média Építészeti Díja keretében! Az Optimum Solar Zrt. támogatásával elsőként tavaly meghirdetett különdíj célja, hogy a napelemek integrált módon történő építészeti felhasználását népszerűsítse, olyan jó példákat jutalmazva évről évre, ahol a napelemhasználat elsődleges energiaforrásként funkcionál.

A különdíjra olyan épületek építész tervezőinek nevezését várjuk, melyek energiaellátásában fontos szerepet tölt be a napelem, egyúttal építészetileg is magas minőséget képviselnek. Nevezni bármilyen léptékű és funkciójú épülettel lehetséges, legyen szó akár középületről, irodaházról vagy lakóépületről, mely 2018 január 1. óta készült el.

A pályázat benyújtásának határideje 2022. október 21.

A Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíjának összege 300.000 Ft.

A beérkezett pályaműveket egy háromtagú szakmai zsűri fogja elbírálni.

A pályaművek elbírálásának főbb szempontjai:

  • napelemek használata elsődleges energiaforrásként
  • a napelemhasználat integrált része az építészeti koncepciónak
  • igényes építészeti kialakítás
  • további fenntartható, energiahatékony építészeti megoldások

Ha az épület már publikálva volt az Építészfórumon, a díjra való nevezéshez nem kell mást tenni, mint emailben értesíteni a szerkesztőséget a szerk@epiteszforum.hu email címen, a publikáció linkjét elküldve. Amennyiben az épület még nem lett bemutatva az Építészfórum felületén, nevezni az online publikációs adatlap kitöltésével lehet, ezesetben kérjük a projekt megnevezésénél a név után zárójelben feltüntetni, hogy Napelemes különdíj.

A pályázat eredményhirdetése a 2022-es Média Építészeti Díja díjátadó gáláján lesz, november 12-én, ahol a díjat a különdíj létrejöttét támogató Optimum Solar Zrt. képviselője fogja átadni a győztesnek.

Forrás: https://epiteszforum.hu/med-2022-napelemes-ingatlanfejlesztesek-kulondija